Ο Wave 97.4, από την έναρξη της λειτουργίας του το 2005, δείχνει μια ιδιαίτερη δυναμική συγκρινόμενος με σταθμούς οι οποίοι έχουν για αρκετά περισσότερα χρόνια παρουσίας στο χώρο του ραδιοφώνου. Είναι ο σημαντικότερος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα της Rock – Pop, δίνοντας έμφαση στο τώρα αλλά και στο χθες, από τις δεκαετίες του ’60 μέχρι και το σήμερα. Στηρίζει έμπρακτα συνεργασίες προωθητικού και διαφημιστικού χαρακτήρα στον ζωτικό χώρο της Πάτρας αλλά και γενικότερα της χώρας.
Σύμφωνα με εγκεκριμένες εταιρείες μετρήσεων βρίσκεται στην πρώτη εξάδα ραδιοφώνων στη μέση ημερήσια ακροαματικότητα σε σύνολο περίπου σαράντα σταθμών από τη πόλη της Πάτρας.
Το προφίλ των ακροατών του Wave 97,4 είναι ηλικίας κυρίως 18 – 44, με έμφαση στην ηλικιακή ομάδα 25-34 κατά πρώτον και 18-24 κατά δεύτερον. Σε ποσοστό 45% είναι άνδρες και 55% γυναίκες ενώ οι ακροατές του είναι Ανώτερης – Ανώτατης μόρφωσης.
Ο σταθμός ουσιαστικά εντάσσεται στη κατηγορία ΑΑΑ (Adult Album Alternative), ένα φορμάτ που διαθέτει πολύ ευρύτερο μουσικό playlist, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στον παραγωγό να μεταδώσει τραγούδια που δεν έχουν γίνει singles, δηλαδή δεν είναι «η επιτυχία» που ευλαβικά και φοβικά ακολουθεί η πλειοψηφία των άλλων ραδιοφώνων. Με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζει, δε φοβάται, προτείνει και εν τέλει δημιουργεί πιστό ακροατήριο, το εκπαιδεύει! Φυσικά, τα τραγούδια είναι σε συντριπτική πλειοψηφία γνωστά και αγαπημένα, μα αυτό το μικρό ποσοστό «τόλμης», να προτείνεις δηλαδή το νέο ή το άγνωστο, είναι αυτό που κάνει τον Wave 97.4 να ξεχωρίζει και να ηγείται. .

Με προσοχή στον ακροατή, το πρόγραμμα και οι μουσικοί παραγωγοί εφαρμόζουν την ροή χωρίς διακοπές στα τραγούδια, ενώ με σεβασμό στον διαφημιζόμενο εντάσσουν τα spots σε μικρά διαφημιστικά breaks με αποτέλεσμα αυτά να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στον ακροατή.

Δημήτρης Καρατζάς

Δημήτρης Καρατζάς

Γενική Διεύθυνση - Διεύθυνση Προγράμματος

Κορινα Καρατζα

Κορινα Καρατζα

Διεύθυνση Διαφήμισης

Αγγελικη Λαγιου

Αγγελικη Λαγιου

Υπεύθυνη Διαφήμισης

Kωσταντινος Γκιρης

Kωσταντινος Γκιρης

Υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης