top of page

“Κάτοικος Πατρών” Στο θέατρο Λιθογραφείον


wave 97.4

Πρόκειται για τη μεταφορά στο θέατρο του ομώνυμου βιβλίου του πατρινού συγγραφέα Βασίλειου Χριστόπουλου που σημείωσε τεράστια επιτυχία φτάνοντας την 8η έκδοση.

Τη διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει ο γνωστός ηθοποιός & σκηνοθέτης Δημήτρης Γεωργαλάς.


Σημείωμα του σκηνοθέτη για την παράσταση.

«Ο ήρωας του έργου, ο Δημητρός, αγωνίζεται τριάντα ολόκληρα χρόνια να αποκτήσει τον τίτλο του "κάτοικου Πατρών" για να μπορέσει να έχει δική του γη και να στεγάσει τη δουλειά του και την οικογένειά του.

Είναι ένας δύσκολος αγώνας, μια οδύσσεια, που ξεκινάει αμέσως μετά την ελληνική επανάσταση και διαδραματίζεται μέσα σ εκείνα τα χρόνια που το νέο ελληνικό έθνος προσπαθεί να συγκροτηθεί στηριγμένο στα αμφίβολα θεμέλια πάνω στα οποία μας παραδίδεται σήμερα.

Ο "κάτοικος Πατρών" είναι ένας απολογισμός.

Είναι το επίπονο ταξίδι στο παρελθόν, στη γέννηση του νεοέλληνα , είναι μια πολύτιμη μνήμη κι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που αγωνίζονται με όποιον τρόπο μπορούν για να αποκτήσουν τα αυτονόητα.

Ο καθένας από τους σύγχρονους εμάς θα βρει μέσα στον " κάτοικο " ένα κομμάτι της δικής του ρίζας - που είναι η κοινή ρίζα ενός έθνους.»


Συντελεστές της παράστασης:

Κάτοικος Πατρών, του Βασίλειου Χριστόπουλου

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία : Δημήτρης Γεωργαλάς

Με τους : Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρο Κανελλάκη, Ευάγγελο Μιχάλη & Ηρακλή Τζαβέλλα

Σκηνικά – Κοστούμια : Μαρία Αλανιάδη

Κίνηση : Κατερίνα Αναλυτή

Φωτισμοί : Ευσταθία Δρακονταειδή

Μουσική επιμέλεια – βίντεο : Μιχάλης Παπαγεωργίου

Δημιουργικό : Νίκος Πατρώνας

Φωτογραφία : Βάσω Λυμπέρη


Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:30 & Κυριακή 20:00

Στο φουαγέ του Λιθογραφείου για την πρεμιέρα αλλά και όλες τις παραστάσεις θα βρίσκεται το γνωστό βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του Βιβλίου” όπου θα διαθέτει το ομώνυμο βιβλίο, ενώ ο Συγγραφέας στην πρεμιέρα θα υπογράψει αντίτυπα και θα συνομιλήσει με τους θεατές μετά το τέλος της παράστασης.

Επίσης στην πρεμιέρα την Πέμπτη 26/10 θα βρίσκεται η Πατρινή οινοποιία ’’ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ’’ για να γνωρίσει στους θεατές τα εκλεκτά προϊόντα της.


Τιμή Εισιτηρίων:

Κανονικό : 12€

Μειωμένο : 8€ (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, 65+ και ομαδικό άνω των 10 ατόμων)

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6908 757619

Archive
bottom of page