top of page

Φοιτητικό Τουρνουά Stratego 7&8/12/2017 Uni-Christmas


wave 97.4

Το Stratego πάει ...Πανεπιστήμιο!

H Patras Stratego Team όπως κάθε χρόνο διοργανώνει το φοιτητικό τουρνουά Stratego, Uni-Christmas, την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στo café "το Νέον" (Τριών Ναυάρχων 42, Πάτρα), με ώρα έναρξης 16:00.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, θα αγωνιστούν στα ταμπλό της PST, ακολουθώντας τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας(ISF). Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ανοιχτή και δωρεάν για φοιτητές οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ&ΤΕΙ της χώρας. Όλοι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μία ενιαία κατηγορία, με μοναδική υποχρέωση την δήλωση συμμετοχής και την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

Για την οργάνωση του τουρνουά συνέβαλαν σημαντικά το ηλεκτρονικό κατάστημα παιγνιδιών "efantasy.gr", η pizzeria "Ροζ Πάνθηρας", το café "το Νέον", το βιβλιοπωλείο "Το Δόντι", το φωτοτυπικό κέντρο "copy25" και η Ελληνική Ένωση Stratego.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στα τηλέφωνα: 6982221639 και 6983039301, όπως και στην σελίδα μας στο facebook: Patras Stratego Team.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός "SUPER B", ο ραδιοφωνικός σταθμός "Wave97.4", το περιοδικό "Τέταρτο", η εφημερίδα "VPRESS", οι ιστοσελίδες ενημέρωσης "imerisios.gr" και "dytikosaxonas.gr" και η ιστοσελίδα ενημέρωσης εκδηλώσεων "happyweek.gr".

Το πλήρες Πρόγραμμα του τουρνουά, θα ανακοινωθεί στην σελίδα της Patras Stratego Team στο facebook.


Πως ξεκίνησε το Stratego

Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν “L’attaque” και σχεδιάστηκε από την κα Hermance Edan το 1908. Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από τη Jumbo και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από την εταιρία Milton Bradley. Από τότε μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση για την όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας. Εντάσσεται άλλωστε στα Ολυμπιακά αθλήματα μυαλού (Mind games Olympiad).

Κάθε παίκτης ελέγχει ένα στρατό από 40 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που σκοπός τους είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού. Και οι δύο αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο.

Οι ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας παίκτης του Stratego είναι οι εξής:

  1. Τόλμη και ρίσκο

  2. Καλή μνήμη

  3. Ένστικτο και προνοητικότητα

  4. Γρήγορη αντίληψη στις περίπλοκες καταστάσεις

  5. Αποφασιστικότητα ώστε να αξιοποιεί τις ευκαιρίες

  6. Να είναι ικανός να ξεγελάει τον αντίπαλο

  7. Να επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για επίθεση και …

  8. Να είναι γεννημένος Νικητής !

Διακρίσεις της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας:

1η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2014

2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2015

3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2016

2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2017



Archive
bottom of page