top of page

VanLife the project 14 εως 16 Σεπτεμβρίου Terra Vive Park


wave 97.4

Αγαπάτε τα ταξίδια; Σας αρέσουν οι εξορμήσεις στη φύση; Θέλετε να ταξιδέψετε σε άγνωστα μέρη με το αυτοκίνητο; Επισκεφτείτε το 1ο Off Road Adventure Festival και ανακαλύψτε τη νέα τάση Vanlife που «σαρώνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τον κόσμο!

Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια και τη ζωή στη φύση και επιλέγουν το -ειδικά για την περίσταση- διαμορφωμένο Van τους, για τις μακρινές ή κοντινές τους εξορμήσεις, αλλά και τη διαμονή τους.

Full time ή part time vanlifers, όλοι μας ενδόμυχα θα θέλαμε να παρατήσουμε τα πάντα και να ζήσουμε για λίγο τη χίπικη ζωή! Να γνωρίσουμε έναν υπέροχο εναλλακτικό τρόπο ζωής και να απολαύσουμε την ελευθερία που μας προσφέρει ένα μετακινούμενο σπίτι. Μοιάζει λίγο με παραμύθι, δεν είναι έτσι;

Στο Off Road Adventure Festival θα πάρουμε μια γεύση για το πώς να μετατρέψουμε το όχημά μας σε ένα μικρό σπιτικό. Θα γνωρίσουμε από κοντά και θα μοιραστούμε τις εμπειρίες ανθρώπων που ταξίδεψαν με τα vans, έζησαν τις δικές τους περιπέτειες και είχαν την ευκαιρία να ξυπνούν και να αντικρίζουν καθημερινά μια νέα θέα από το παράθυρό τους.

Μέσα από ενδιαφέροντα workshops και ομιλίες, έμπειροι vanlifers θα μας μυήσουν στα μυστικά της νέας τάσης, θα μας παρουσιάσουν ζωντανά τους τρόπους ανακατασκευής ενός van, και θα μας λύσουν όλες τις απορίες για την επιλογή του οχήματος, την οργάνωση και τον προγραμματισμό του ταξιδιού, τους καλύτερους προορισμούς, αλλά και μυστικά επιβίωσης και καλής ζωής σε ένα μετακινούμενο σπιτικό!


Οι Vanadicts πίσω από το VanLife Project:


Μάριος Γιαννάκου

Γεννήθηκε στην Δράμα το 1992, είναι Explorer της The North Face, ορειβάτης και αθλητής σε αγώνες υπεραποστάσεων και περιπέτειας και κατέχει το ηλικιακό ρεκόρ στην απόσταση των 170 χιλιομέτρων του πιο φημισμένου αγώνα βουνού, του ROUT. Επίσης αποτελεί ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που φέτος τερμάτισαν με τα πόδια τον αγώνα επιβίωσης και περιπέτειας των 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική. Την περίοδο 2016-2017 υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στις Ειδικές Δυνάμεις και του απονεμήθηκε διακριτικό μετάλλιο εξαίρετων επιδόσεων. Αποτελεί μέλος της συγγραφικής ομάδας της Εναλλακτικής Δράσης και αρθρογράφος του Advendure αλλά και του long-lived.com-beyond the limits. Από το 2016 είναι ambassador της Εndomarch Greece στηρίζοντας τον αγώνα κατά της Ενδομητρίωσης. Επίσης, ασχολείται με την ζωγραφική, την μουσική και την συγγραφή. Φέτος θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στον μεγαλύτερο αγώνα ερήμου στον κόσμο, μήκους 270 χιλιομέτρων, στην έρημο Al Marmoom. Εργάζεται στην εταιρία λογιστικών και φοροτεχνικών που διατηρεί με τον αδερφό του στην πόλη της Δράμας.


Σπύρος Χρυσικόπουλος

Κολυμπά από την ηλικία των 6 ετών, αλλά ξεκίνησε κανονικά σε ομάδα στα 11. Χρειάστηκε να έρθει όμως ο Μάιος του 2017 για να κάνει την πρώτη του 24ωρη προπόνηση σε πισίνα, διανύοντας 77.650μ. Τον Ιούλιο του 2017 δάμασε τον Τορωναίο κόλπο, γράφοντας 104 χιλιόμετρα σε 34 ώρες (η μεγαλύτερη απόσταση που έχει μέχρι και σήμερα κολυμπήσει), ενώ τον περασμένο Μάιο πραγματοποίησε την δεύτερη 24ωρη προπόνηση σε πισίνα, ολοκληρώνοντας 88.200 μέτρα.Ρόδος – Καστελόριζο. Ο επόμενος στόχος του μοιάζει -και είναι- τρομακτικά απαιτητικός.


Γρηγόρης Μόργκαν Ο Γρηγόρης Μόργκαν είναι 39 χρονών και τα τελευταία 8 χρόνια παίζει drums στο συγκρότημα Barb Wire Dolls. Με έδρα το Los Angeles, η μπάντα έχει οργώσει με τις περιοδείες της Αμερική και Ευρώπη. Ξεκίνησαν με ένα μικρό van και σε αυτό τα μέλη του συγκροτήματος διανυκτέρευαν όπου τους έβρισκε η νύχτα. Σε parking βενζινάδικων ή super markets, κάποιες φορές στα σπίτια φίλων και στις καλές περιπτώσεις που τα κέρδη το επέτρεπαν, επέτρεπαν και στους εαυτούς τους την πολυτέλεια ενός motel.Η ομάδα ζούσε κυριολεκτικά μια σύγχρονη νομαδική – τσιγγάνικη ζωή. Με το βανάκι τους έζησαν αξέχαστες περιπέτειες, και έχουν να θυμούνται μοναδικές στιγμές με το όχημα να «αρνείται» να συνεχίσει και να τους «αφήνει» στα πιο τρελά μέρη του κόσμου. Η ομάδα δεν πτοήθηκε ποτέ. Συνέχισε τη σκληρή δουλειά και κατάφερε να αντικαταστήσει το μικρό βανάκι με ένα κανονικό van που τραβούσε τροχόσπιτο, στη συνέχεια προχώρησαν σε ένα αυτοκινούμενο και τελικά απέκτησαν ένα πραγματικό tour bus.


Σπύρος Ματσάγγος O Ματσάγγος Σπύρος, δημιουργός και κάτοχος του »Carpentree», πτυχιούχος ναυπηγός – μηχανολόγος – μηχανικός αποφασίζει να αφήσει το γραφείο και να στραφεί στην τέχνη του ξύλου -και όχι μόνο- . Με την ενεργή του, χειμερινή κυρίως παρουσία στο βουνό αλλά και σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, παίρνει έμπνευση από τα στοιχεία που τον περιβάλλουν και ετοιμάζει ήδη το επόμενο πρότζεκτ πριν καν του το παραγγείλουν! Ως Μουσικός και πολυταξιδεμένος λόγω αυτού , είχε την ευκαιρία να μετατρέψει ένα βαν μουσικής περιοδείας σε μικρό »ξενοδοχείο» το οποίο φιλοξενούσε καθημερινώς 6 άτομα και τον εξοπλισμό τους ! Για αυτό και για τις εμπειρίες του θα μας μιλήσει στο 1o Off Road Adventure Festival.


Ιάσoνας Γκύλλε Ο Ιάσονας Γκύλλε είναι 25 χρόνων, και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει φωτογραφία με την οποία ασχολείται κυρίως στα ταξίδια του και γενικότερα στη φύση .Αγαπά ιδιαίτερα την ξυλουργική και γενικότερα τον κατασκευαστικό τομέα έχοντας πάρει τα κατάλληλα ερεθίσματα από τον πατέρα του. Σκοπός του είναι να δημιουργεί πράγματα και καταστάσεις, συνδυάζοντας ό,τι αγαπά και απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Στο Off Road Adventure Festival θα μας μιλήσει για το πώς να οργανώσουμε μια οικογενειακή εκδρομή με Van και θα μας παρουσιάσει την δική του εμπειρία ως vanlifer!


Γιάννης Κορφιάτης Το ονομά μου είναι Γιάννης Κορφιάτης. Είμαι 31 χρονών και είμαι αναβάτης ΜΤΒ. Ανακάλυψα την ποδηλασία βουνού σε μικρή ηλικία και χαίρομαι που, μετά από πάνω από δέκα χρόνια ενασχόλησης με αυτό, μου αρέσει να καβαλάω το ποδήλατο μου όσο και την πρώτη μέρα που ξεκίνησα. Τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος με ένα ποδήλατο στο βουνό και η επαφή με την φύση είναι ένα από τα πιο γα#*&τα συναισθήματα. Ειδικά όταν περιλαμβάνει ταχύτητα, διασκεδαστικά μονοπάτια, βόλτες με φίλους και τον σκύλο σου, ταξίδια και τοπία που κόβουν την ανάσα. Οι αγώνες downhill και 4Χ μου προσέφεραν εμπειρίες και αναμνήσεις που δεν θα άλλαζα με τίποτε άλλο. Η αντίληψη που αποκτά κάποιος όταν μαθαίνει να κινείται με μεγάλες ταχύτητες σε ένα μονοπάτι είναι ένα ασύλληπτο συναίσθημα!Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό όμως του ΜΤΒ είναι οτι μπορείς να οδηγήσεις το ποδήλατο σου σε απίστευτος προορισμούς και να γνωρίσεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με το ίδιο πράγμα.Έχω οδηγήσει τα ποδήλατα μου σε πάνω από 10 χώρες, έχω κοιμηθεί σε κορυφές βουνών, σε ζούγκλες της Αφρικής με μόνο κάλυμμα ουρανό γεμάτο αστέρια, έχω δει ηλιοβασιλέματα και ανατολές με απίστευτα χρώματα και όλα αυτά ενώ έχεις απολαύσει μια τέλεια μέρα στο βουνό πάνω στο ποδήλατο σου. Η επαφή με την φύση, η ηρεμία του δάσους και το γεγονός οτι μπορείς να δεις και να ζήσεις τόσα πολλά κάνοντας το αγαπημένο σου άθλημα είναι τα χαρακτηριστικά νομίζω θα με κρατήσουν δεμένο με το ΜΤΒ για πάντα”. Για αυτά και άλλα πολλά θα σας μιλήσω στο Off Road Adventure Festival.


Ελισσαίος Γούβης Γεια χαρά νταν! Ονομάζομαι Ελισσαίος Γούβης, είμαι από την Πάτρα και ασχολούμαι με το mountain bike..πολύ mountain bike! Από την μέρα που γεννήθηκα βασικά ήθελα να έχω ένα ποδήλατο στα πόδια μου κ ένα τιμόνι στα χέρια μου. Κάπου στα 12 μου χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά με το MTB, ξεκινώντας με αγώνες τύπου XC (Cross-Country), στην πορεία όμως κατάλαβα ότι κάτι δεν μου κολλάει στην όλη φάση του XC, γιατί τις ανηφόρες δεν τις ήθελα καθόλου, ούτε να τις βλέπω! Σε αντίθεση οι κατηφόρες με εξιταράριζαν (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η έκφραση) απίστευτα. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα το DH. Ύστερα από πολλά κομμένα πλαίσια, πολύ ψάξιμο, πατέντες και αφραγκίες, αγόρασα το πρώτο μου DH ποδήλατο το 2005 και από τότε μέχρι σήμερα είμαι αχώριστος με αυτό το σπορ! Συνολικά 15 χρόνια ενασχόλησης κ αγωνιστικής συμμετοχής (δεν τα λες και λίγα), πολλά λεπτά μέσα σε μονοπάτια (που μετριούνται όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε άγχος), έντονα συναισθήματα, αδρεναλίνη, οι παρέες αμέτρητες, το γέλιο άφθονο, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν παααρα πολλά. Τα τελευταία 3-4 χρόνια κατάφερα να έχω κάποια υποστήριξη από εταιρίες του ποδηλατικού χώρου που μου παρέχουν ενδυμασία, ποδήλατα κ ανταλλακτικά. Κοινώς, χορηγούς! Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι αγωνιστικά και με το Enduro mountain bike το όποιο είναι πολύ αναπτυσσόμενο στην χώρα μας κ μέχρι στιγμής είμαι ο πρώτος στην γενική κατάταξη. Γενικά μ αρέσει να βρίσκομαι στο βουνό για περπάτημα, περισυλλογή μανιταριών κ για τον καθαρό αέρα που αναπνέεις. Θα τα πούμε όλα στο Off Road Adventure Festival.


Λευτέρης Παρασκευάς Είμαι ο Λευτέρης Παρασκευάς, 43 ετών, άνθρωπος της φύσης και της περιπέτειας. Σε πιο νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και το water polo. Από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, με αποτέλεσμα να μην λειτουργώ πλέον ανταγωνιστικά, δίνοντας βάση περισσότερο στην εμπειρία και στο τι σου αφήνει τελικά αυτό που αποφασίζεις να κανεις. Αυτός είναι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με αθλήματα που με φέρνουν κοντά στην φύση. Διασχίσεις βουνών, μεγάλες αποστάσεις ορεινού τρεξίματος, υπερμαραθώνιους κολύμβησης, ακόμα και μια απλή βουνίσια βόλτα με την οικογένεια μου, μια εκδρομή αναρρίχησης κοντά σε λίμνες, ποταμούς με το camper van μας. Αυτά είναι που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα μας.


Μανώλης Αρμουτάκης

Ο Μανώλης είναι κινηματογραφιστής γεννημένος στην Αθήνα και κατοικεί τα τελευταία 10 χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης. Σαν κινηματογραφιστής ειδικεύεται στο φιλμάρισμα και στις παραγωγές ταινιών και βίντεο με θέμα τα extreme sports με έμφαση στο downhill , το σκι και την αναρρίχηση. Έχει πολυετή εμπειρία στη κινηματογράφηση διαφημιστικών, ντοκιμαντέρ, ταινιών, είτε σαν οπερατέρ είτε σαν διευθυντής φωτογραφίας. Επίσης στο φιλμάρισμα παντός είδους εκδηλώσεων, αλλά και στο μοντάζ και στη δημιουργία ειδικών εφέ. Τον υπόλοιπο χρόνο ο Μανώλης είναι αθλητής και απασχολείται κυρίως με extreme sports, όπως αναρρίχηση βράχου, ορειβασία και παγοαναρρίχηση, ορειβατικό σκι, ορεινό τρέξιμο και freeride ποδήλατο βουνού. Επίσης στη θάλασσα είναι αθλητής S.U.P. στην ομάδα Chania Surf Club αλλά και κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης.


Μελέτης Βαξεβανίδης Με δεδομένο το πάθος για βίντεο, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτός ο τύπος μπορεί να δημιουργήσει πραγματική μαγεία από την στιγμή που θα ανοίξει την κάμερά του. Είναι ο συνδυασμός του background του στα σπορ με τη μοναδική του προσωπικότητα και την καλά εκπαιδευμένη του ματιά, που του επιτρέπει να αιχμαλωτίζει τις στιγμές που άλλοι θα προσπερνούσαν στην προσπάθειά τους να αποδώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όταν δεν βρίσκεται πίσω από το φακό, τον βρίσκεις στην κορυφή κάποιου βουνού, να κάνει αυτό που απολαμβάνει περισσότερο, snowboarding.


σίδωρος Πλυτάς Ονομάζομαι Ισίδωρος Πλυτάς, είμαι 32 χρόνων, ιδιοκτήτης σχολής surf στην Ικαρία. Πρώτη επαφή με το surf είχα στα δεκαέξι μου με δανεικές σανίδες από φίλους, αλλά την απόφαση να ασχοληθώ πιο ενεργά με αυτό την πήρα όταν σπούδαζα στην Κεφαλονιά κατασκευή μουσικών οργάνων. Το γεγονός ότι σπούδαζα εκεί μου έδινε την ευκαιρία να κάνω αρκετά συχνά surf και έτσι το outdoor με κέρδισε και αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με αυτό. Έχω δυο διπλώματα surf, ένα από την international surfing association, και ένα από την British surfing association, καθώς και δυο διπλώματα ναυαγοσώστη και πρώτων βοηθειών. Είμαι ιδιοκτήτης σχολής surf στην Ικαρία από το 2011, η οποία λειτουργεί κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Τους χειμώνες ασχολούμαι με την οργάνωση surf camp και surf trip στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και προσπαθώ να ταξιδεύω εντός και εκτός Ελλάδας με φίλους για να κάνουμε surf.


Γιώργος Αδαμίδης Πρώτη φορά θυμάμαι ανέβηκα σε ποδήλατο στα 13 μου και χωρίς καμία υπερβολή, δεν ξανακατέβηκα από τότε. Το BMX, για μένα, έγινε τρόπος ζωής και επέκταση του εαυτού μου. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί πότε με είδε τελευταία φορά χωρίς αυτό, αφού συνέχεια εξερευνώ με το BMX μου την Αθήνα ή όποιο μέρος βρεθώ εντός και εκτός της χώρας, για να ανακαλύψω το επόμενο αγαπημένο μου spot για ακόμα πιο πολλά tricks. Αυτή είναι η εμμονή μου.


Αναστάσης Σιδέρης

Ονομάζομαι Αναστάσης και είμαι 31 ετών. Είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου Ναυπηγός-Μηχανολόγος και στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα. Για να διαβάζετε αυτό το κείμενο, όπως καταλαβαίνετε, κάπου το 2012 άλλαξε την ζωή μου ο αλεξιπτωτισμός. Μετά από αρκετό χρόνο και κόπο (και με 5.500+ άλματα στην πλάτη πλέον) αφού απέκτησα όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά διπλώματα, το 2014 άνοιξα το 1ο κέντρο Αλεξιπτωτισμού στην Ελλάδα, εν ονόματι “Skydive Athens”. Στην πορεία είχα την μοναδική εμπειρία να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Head Down Record το 2015 ενώ το 2016 κατέκτησα την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το 2017 ήμουν εκτος συμμετοχής επομένως ανυπομονώ για το φετινό. Γενικότερα, πέρα απ τις ελεύθερες πτώσεις δηλώνω μεγάλος φαν του ΜΤΒ και του Surf όπου ασχολιόμουν από αρκετά μικρή ηλικία. Ακόμη, το τελευταίο διάστημα όποτε το επιτρέπει ο χρόνος ασχολούμαι με το Motocross. Σας περιμένουμε λοιπόν και τα υπόλοιπα από κοντά. Save the date & see you soon!


Νίκος Κουκουμάτσας hobbies: dh mountain bike, skydive, snowboard, wakeboard, τρέξιμο βουνό, κολύμπι, αναρρίχηση .. Lifestyle: διπλή ζωή.. του αρέσει να γελάσει, να κλαίει, βγαίνει, πίνει, καπνίζει (ζαμανφού), τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια….αλλά και κλείνεται σπίτι με κλειστά παντζούρια και παράθυρα ακόμα και το καλοκαιριά, όπως καταλάβατε με αρκετά ψυχολογικά προβλήματα.. οι φίλοι του τον φωνάζουν κουκουρούκου (..και του αρέσει!!), και τον γουστάρουν όλες οι σκυλίτσες, τα θηλυκά σκυλάκια δηλαδή..λίγες φορές μιλεί σοβαρά και τελευταία αγόρασε καινούργια πουκάμισα, έβαλε και γυαλιά και το παίζει μάγκας.. Lives: ευδοκιμεί σε ψυχρά κλίματα διότι σιχαίνεται την ζέστη, γενικότερα όπου φύσει ο άνεμος, όλη η γη είναι πατρίδα..


Jamie Βαζάκας Ονομάζομαι Jamie, είμαι 30 ετών και ξεκίνησa να πειραματίζομαι με την μαγειρική και τις γεύσεις από όταν ήμουνα παιδάκι. Τα τελευταία χρόνια έχω ξεκινήσει μαζί με φίλους να κάνουμε εξορμήσεις για να μαγειρεύουμε στη φύση. Για μένα η μαγειρική είναι τρόπος έκφρασης, ένα μέσο που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά μέσα από τις γεύσεις και αναμνήσεις.


Ελισάβετ Δελεχά

Η Ελισάβετ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε μαγειρική. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά σε διάφορες αλυσίδες εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να παρακολουθεί φεστιβάλ και σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο της. Πιστεύει πως το φαγητό είναι μια απόλαυση, μέσω της οποίας αγαπημένα πρόσωπα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί και να μοιραστούν όμορφες στιγμές. Παράλληλα ασχολείται και με το food styling. Την εμπνέει ιδιαίτερα να ανακαλύπτει όμορφες γωνιές της φύσης και να μαγειρεύει σε ασυνήθιστα μέρη.


Δανης Καραμιχαηλίδης

Η σχεδόν δεκαετή πορεία μου ως αθλητής Downhill (Ποδηλασία Κατάβασης βουνού) μου προσέφερε την ευκαιρία να ταξιδέψω σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού το οποίο είχε ως επακόλουθο να δημιουργηθεί μέσα μου μια έντονη επιθυμία για όλο και περισσότερα ταξίδια σε νέες τοποθεσίες. Αρκετά νωρίς όμως, συνηδειτοποίησα πως δεν με εξέφραζε καθόλου το να περνάω τη μέρα μου στη φύση και να σπαταλάω τις νύχτες μου σε κάποιο κατάλυμα περιμένοντας πότε θα έρθει το πρωί για να επιστρέψω εκεί. Σε αυτό το σημείο ήρθε στη ζωή μου το camping το οποίο αρκετά γρήγορα ‘’εξέλιξα’’ καθώς απέκτησα το πρώτο μου minivan στο οποίο κάνοντας ορισμένες μετατροπές κατάφερα να μετατρέψω σε ένα χώρο που πλέον μπορώ να κοιμάμαι, να μαγειρεύω και φυσικά να ταξιδεύω.


Θοδωρής Ερμήλιος Άρχισε τη βαθύτερη εξερεύνηση της φύσης και των off road διαδρομών ως αναβάτης μοτοσυκλετών enduro. Άλλοτε ως αγωνιζόμενος και άλλοτε ως φιλόδοξος εξερευνητής σκαρφάλωσε στα περισσότερα βουνά της Ελλάδας και κατρακύλησε σε δυσπρόσιτες παραλίες, ενώ ως συντάκτης του ειδικού τύπου ταξίδεψε σε αρκετές χώρες για να οδηγήσει νέα μοντέλα μοτοσυκλετών και να καλύψει δημοφιλείς χωμάτινους αγώνες. Από τη Σουηδία μέχρι το Μαρόκο και από την Πορτογαλία μέχρι την Κύπρο έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα ενώ οι μοναδικές εικόνες που αντίκρισε τον έκαναν να αγαπήσει τη φωτογραφία, όπου έχει στραφεί επαγγελματικά την τρέχουσα δεκαετία. Ως γνήσιος εραστής του δυσπρόσιτου, προσπαθεί να βελτιώσει τις δεξιότητες του στην αναρρίχηση και τη χιονοσανίδα εκτός πίστας, καθώς και τις επιδόσεις του στο ορεινό τρέξιμο και το ποδήλατο βουνού, αλλά ευτυχώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Αγαπημένη του πρόκληση είναι να φωτογραφίζει σε μέρη που πατάνε μόνο κατσίκια και να καλύπτει off road αγώνες καβάλα στη σέλα της enduro μοτοσυκλέτας του.


Κίμωνας Καράμπελας Από μικρός είχε πάθος με τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες γιατί ήθελε να έχει άμεση επαφή με την φύση που τόσο λατρεύει. Ξεκίνησε σαν περιπετειώδης αναβάτης της Κυριακής και σιγά σιγά τον κέρδισαν οι αγώνες enduro, που έγιναν μια από τις κύριες ασχολίες του, κατακτώντας μάλιστα τίτλους Πανελληνίους αλλά και Βαλκανικούς με αρκετές συμμετοχές ακόμα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. Η χρόνια ενασχόλησή του και η αγάπη του για το άθλημα τον προέτρεψε να ιδρύσει την δική του σχολή εκμάθησης χωμάτινης μοτοσυκλέτας, και παράλληλα να ασχοληθεί επαγγελματικά με την σύνταξη ειδικού τύπου, γυρνώντας τον κόσμο για να μεταφέρει την εμπειρία του από τα νέα του χώρου. Αναζητά με κάθε τρόπο αυτό που θα του δώσει ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης ( μιας και δηλώνει εθισμένος), είτε αυτό είναι snowboard, mountainbike ή surf που μόλις ξεκίνησε και είναι απόλυτα ενθουσιασμένος!


Βάσια Κοντού Ονομάζομαι Βάσια Κοντού, είμαι σύμβουλος ανθρωπίνου δυναμικού, περίεργος άνθρωπος που λατρεύει την φύση, τις απρόσμενες στιγμές της ζωής, τις συμπτώσεις και τα παπούτσια. Αγαπώ επίσης τις τέχνες, τις παρακολουθώ και συμμετέχω εξίσου. Ένα κομμάτι της ζωής μου, τοποθετημένο σε αρκετά τιμητική θέση, είναι το longboard. Ξεκίνησα σε όχι τόσο μικρή ηλικία, αλλά πάνε ήδη 7-8 χρόνια και ακόμα αποτελεί σταθερά την σανίδα σωτηρίας μου. Στην ουσία ήταν η πρώτη μου ειλικρινής αίσθηση ελευθερίας. Αυτό λοιπόν αποτέλεσε έναυσμα για να πάω παρά κάτω, να το ψάξω ή και να το μεταδώσω αργότερα όσο αυτό ήταν εφικτό, μέσω της ιδέας για ένα πρότζεκτ μίας γυναικείας ομάδας. Τα κορίτσια εκείνη την περίοδο ήμασταν μετρημένα στα δάχτυλα, 3 με 5. Κεντρικός άξονας ήταν «Η παρέα» και όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που εμπεριέχει.


Αντριάνα Μπελδέκου Ονομάζομαι Ανδριάνα Μπελδέκου, είμαι 24 ετών και απέκτησα την πρώτη μου επαφή με τις outdoor δραστηριότητες στα 9 μου χρόνια. Όλα λοιπόν ξεκίνησαν όταν τότε ήρθα σε επαφή με το αλπικό σκι. Η πρώτη αίσθηση μου έδωσε την εντύπωση ότι πετάω, αυτό ήταν αρκετό για να με κάνει να συνεχίσω μέχρι και σήμερα να σκιάρω με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη. Από τότε έως τώρα, είτε μέσω των αγώνων, είτε μετέπειτα μέσω των άλλων τρόπων προσέγγισης του αθλήματος, κατάφερα να γνωρίσω πάρα πολλά διαφορετικά χιονισμένα μέρη εντός και εκτός Ελλάδας και ανθρώπους και προπαντός κατάφερα να βιώσω πρωτόγνωρες αισθήσεις. Εν ολίγοις ήρθα σε επαφή με έναν καινούριο τρόπο ζωής που με έκανε να αναζητώ ολοένα και περισσότερο την περιπέτεια. Κάπως έτσι και όταν βρέθηκα πλέον στην Κρήτη για σπουδές, το σερφ μπήκε στη ζωή μου: ακόμη περισσότερα μέρη, άνθρωποι, συναισθήματα και εμπειρίες βρέθηκαν στο προσκήνιο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι εφόσον «κολλήσεις το μικρόβιο» έπειτα βρίσκεσαι σε διαρκή αναζήτηση να εξελίξεις αυτό που σου αρέσει, αλλά και να εξελιχθείς εσύ ο ίδιος , όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως άνθρωπος. Αυτό που πλαισιώνει πάντα όλες αυτές τις στιγμές είναι το «ταξίδι» που κάθε φορά καλείσαι να κάνεις, άλλοτε μικρό άλλοτε μεγάλο, άλλες φορές με παρέα ή και ατομικά. Το να ζεις το βουνό και τη θάλασσα, το χιόνι και το νερό, είναι ίσως ο καλύτερος συνδυασμός, πόσο μάλλον στη χώρα μας που υπάρχει η ευκαιρία να το υλοποιείς και να παίρνεις όλα αυτά που η φύση έχει να δώσει. Είναι με άλλα λόγια ο ιδανικός τρόπος για να βιώσεις το «gettingthemostout of life”.

Archive
bottom of page