top of page

Ανοιξιάτικο Art yet Fun Market


Ανοιξιάτικο Art yet Fun Market Χειροτεχνών &Φεστιβάλ Λαμπάδας Ξενοδοχείο Αστήρ, 20-21 Απριλίου 2019

Η ArtyetFunέγινε γνωστή τα τελευταία τέσσερα χρόνια επειδή κατάφερε να συγκεντρώσει στις διοργανώσεις της τους πλέον ταλαντούχους χειροτέχνες της Αχαϊας καθώς και δεκάδες χειροτέχνες από την υπόλοιπη δυτ. Ελλάδα και την Αθήνα, να τους βοηθήσει να αναδείξουν τις δημιουργίες τους και να συμπεριλάβει στα Μάρκετ δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και events. Η Γιορτή Των Χειροτεχνών έγινε θεσμός για την Πάτρα.

Αυτή την άνοιξη η διοργάνωση της «Γιορτής Των Χειροτεχνών», το ArtyetFunMarket, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Αστήρ, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού ξενοδοχείου, στις 20 και 21 Απριλίου, από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Με, όπως πάντα, δεκάδες συμμετοχές χειροτεχνών, χιλιάδες είδη, από κόσμημα και είδη δώρου, έως διακοσμητικά και είδη για το σπίτι και το παιδί. Αλλά αυτή τη φορά θα υπάρχει και κάτι επιπλέον: Το Φεστιβάλ Λαμπάδας 2019! Μια διοργάνωση- μέσα- στη- διοργάνωση, ένας τρόπος να βρείτε μαζεμένες εκατοντάδες λαμπάδες, με πληθώρα διάκοσμων, καθώς και Πασχαλινά διακοσμητικά κάθε είδους. Εξ άλλου, η Γιορτή διοργανώνεται μια εβδομάδα πριν το Πάσχα! Φυσικά θα υπάρξουν παράλληλα εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, σχετικές με τις λαμπάδες και τον πασχαλινό διάκοσμο!

Στη διπλή αυτή γιορτή, όπως πάντα και όπως μόνο η ArtYetFun πράττει, θα υπάρχουν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά:

Facepainting (Σάββατο 13.00 – 21.00) / Κυριακή (10.00 – 21.00) Με ανοιξιάτικη διάθεση σας περιμένουμε για μοναδικές μεταμορφώσεις σε μικρούς και μεγάλους! Η Go-Go θα βρίσκεταιι σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή των χειροτεχνών με πολλά σχέδια για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις! Από μικρές νεράιδες των λουλουδιών μέχρι τερατίνια, είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε με ακόμη πιο πολλή χαρά τα παιδικά μουτράκια! Μην το χάσετε! (Και θυμηθείτε, απευθύνεται και στους μεγάλους που κρύβουν μέσα τους ένα παιδί)


Σάββατο 20/4 11.00 – 12.00:Εργαστήρι Παιδικής Κατασκευής: «Με τα Φαναράκια μας» Κατασκευάζουμε φαναράκια για τις λαμπάδες μας με τις σπουδάστριες της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» - Α’ Εξάμηνο, του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπουσα: Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου, Νηπιαγωγός-ΕικαστικήΘεραπεύτρια(ελεύθερη συμμετοχή)

12.30 – 13.30:Παρουσιάση παιδικού βιβλίου«Ένας αρκούδος με ανθρώπινη καρδιά» (του Πέτρου Ζαργάνα, Εικονογράφος: Χριστίνα Δημητροπούλου, εκδόσεις Το Δόντι, Παραμύθι , 6+) «Η καλύτερή του φίλη, η Νατάσσα, ήταν άνθρωπος. Ζούσε σε ένα χωριό στο δάσος, σε μικρή απόσταση από το χωριό των αρκούδων» Μια ευαίσθητη ιστορία για μια απρόσμενη συνύπαρξη. Θα υπάρξει αφήγηση αποσπάσματοςαπό τη Κάτια Αποστολίδη και θα ακολουθήσει παιδικό δημιουργικό εργαστήρι (Συμμετοχή ελεύθερη)

13.00 – 14.00:Εργαστήρι Μαγειρικής: «Ταραμοσαλάτα, η βασίλισσαστο Σαρακοστιανό Τραπέζι». Παρασκευάζουμε υπέροχες ταραμοσαλάτες με διάφορους τρόπους με τους σπουδαστές της ειδικότητας «ΤεχνικόςΜαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef),» τουΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπων: Χρήστος Σταματόπουλος, ExecutiveChef. Δοκιμάζουμε το έδεσμα και κερνιόμαστε στο τέλος.(Ελεύθερη παρακολούθηση)

17.00 – 18.00: Εργαστήρι δημιουργικής κατασκευής και χορού για κορίτσια

Μεταμορφωνόμαστε σε Κουνελάκια, κατασκευάζοντας στέκα με αυτάκια, ουρίτσα και ροζ μυτούλα με μουστάκια! Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τον κρυμμένο θησαυρό ακολουθώντας πιστά τις χορευτικές οδηγίες που θα μας δοθούν! Στο τέλος όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις κατασκευές και το κρυμμένο θησαυρό τους. Παρουσιάζουν η "Χρυσή Βασιλεία" , η Χρυσόθεμις Μιτάκη (Εκπαιδευτικός – Εικαστικός) και η Βάσια Ζησιμοπούλου (Δασκάλα Χορού) Κόστος συμμετοχής 3€ ανά παιδί - Κατόπιν κράτησης θέσης στο τηλ. 6983 254484 (Ηλικίες παιδιών από 4 - 8 ετών) 18.00 – 19.00: Masterclass μαγειρικής: «Γαύρος Μαρινάτος ή ΓαύροςΣεβίτσε (ceviche). Εδέσματα με μεγάλη παράδοση, ανέκαθεν, σε μια σχέσηαγάπης με τον ελληνικό ουρανίσκο! Από τον Χρήστο Σταματόπουλο, ExecutiveChef, και τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Οι γκουρμέ λιχουδιές θα κεραστούνστους παρευρισκόμενους. (Ελεύθερη παρακολούθηση)

18.30 - 20.30: «Μακιγιάζ άνοιξης 2019» και παράλληλο Bodypainting - «Μύρισε άνοιξη»

Οι τάσεις του μακιγιάζ της εποχής. Εφαρμογή σε μοντέλο από τις σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης &Μακιγιάζ» του ΙΙΕΚEUROTEAM. Επιβλέπουσα: Κωνσταντίνα Μάρκου, makeupartist. Παράλληλα θα δημιουργείται ένα εξαιρετικό ανοιξιάτικο bodypainting.(Ελεύθερη παρακολούθηση) Κυριακή 21/4 11.30 – 12.30: Θεατρικό Παιχνίδι - « Τα καμώματα της Άνοιξης» Για τους μικρούς μας φίλους, θεατρικό παιχνίδι από τις σπουδάστριες της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» Δ’ Εξάμηνο του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπουσα: Μαρία Άννα Γεροκωστοπούλου, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.(Ελεύθερη συμμετοχή) 13.00 – 14.00:Εργαστήρι -Διακόσμηση μεταλλικού κουτιού με την τεχνική του aluminiumfoil Θα διδαχθούμε τη τεχνική αυτή με την οποία μπορεί να μεταμορφωθεί ένα απλό αντικείμενο (ξύλινο, μεταλλικό, γυάλινο ή πλαστικό) σε έργο τέχνης. Το έργο θα κληρωθεί στους παρευρισκόμενους.Παρουσιάζει η Σόνια Ραβασοπούλου 17.00 – 18.00: Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής - «ΔιακόσμησηΣοκολατένιων Αυγών»

Διακοσμούμε τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και εντυπωσιάζουμε! Από τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπων: Πάρις Παρασκευόπουλος, PastryChef.Τα διακοσμημένα σοκολατένια αυγά θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους (Ελεύθερη παρακολούθηση)

17.30 – 19.30: Εργαστήρι - Ζωγραφική σε γυαλί (ψευδοβιτρό) Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε σε γυάλινες επιφάνειες (κηροπήγιο ή πιάτο 23 εκ.) με σμάλτα και contour.Τη παρουσίαση κάνει η Αναστασία Κασιάδη από το «ΠΑΡΤΥ - καλλιτεχνικό εργαστήρι». (Κλείστε θέση στο τηλ. 2610-620191 - Τιμή δίωρου12 ευρώ μαζί με όλα τα υλικά!)


ToArtYetFunMarketέχειτηνχορηγική συνδρομή του ΙΙΕΚ Euroteam, του MarblePatras, του RestauroΠάτρας και του ArtYetFun.shop–του E-shopτων Χειροτεχνών Ευχαριστούμε τους MediaΧορηγούς: ΚIISExtra, Wavefm, Άρωμα fm, Άνοιξηfm, HappyWeek.gr Επικοινωνία με την ArtYetFun: τηλ. 6987 183472, 2613 022893, artyetfun@gmail.com


Archive
bottom of page