5o TEDx Patras

 

Το TEDxPatras επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά το Σάββατο 7Δεκεμβρίου 2019 σε νέο χώρο! Με κεντρικό θέμα την Αβεβαιότητα/Uncertainty

 

Το κεντρικό θέμα, το νέο venue και τα earlybirdstickets!

 

UNCERTAINTY: Το φετινόθέμα είναι η αβεβαιότητα, η οποία υπάρχει παντού γύρω μας. Τη συναντάμε στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή. Την αντιμετωπίζουμε ή την αξιοποιούμε σε ποικίλους τομείς: στις επιστήμες, στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, στην οικονομία, στον πολιτισμό… Αβεβαιότητα για έναν ή περισσότερους. Για μια ζωή ή περισσότερες. Για μια κοινωνία ή περισσότερες. Για όλο τον κόσμο. Για το τώρα και το μετά. Για το σήμερα και το αύριο.

Το TEDxPatrasξεκίνησε πριν πέντε χρόνια μια προσπάθεια να εξερευνήσει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και να δημιουργήσει μια κοινότητα με προσωπικότητες ικανές να εμπνεύσουν οράματα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ανθρώπινης ζωής.

Στο φετινό ταξίδι συμμετέχει μια σειρά από καταξιωμένες προσωπικότητες που θα μας βοηθήσουν να εξερευνήσουμε την έννοια της αβεβαιότητας και μας υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουμε, διασχίζοντας την κοιλάδα της αβεβαιότητας, τον τρόπο να προχωράμε.

 

Λίγα λόγια για τους πρώτους ομιλητές:

 

Αναστάσιος Σταλίκας

Μπορούμε να ελέγξουμε τον αντίκτυπο που έχει στη ζωή μας η αναμέτρηση με το άγνωστο και τον φόβο που επακολουθεί; Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Σταλίκα, Καθηγητή Ψυχολογίας, η απάντηση είναι «ΝΑΙ». Αρκεί να κατανοήσει κανείς ότι η αβεβαιότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης διαδρομής. Γεννιόμαστε, υπάρχουμε, και εξελισσόμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Και αυτή η αβεβαιότητα μας προκαλεί φόβο- δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το συναίσθημα του φόβου και του ενθουσιασμού εδράζονται στο ίδιο σημείο στον εγκέφαλο μας.

 

Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος

Ο νεοελληνιστής φιλόλογος θα αναφερθεί στις αβεβαιότητες ενός αναδυόμενου επιστημονικού πεδίου με ιδιόμορφο χαρακτήρα- αυτού της Δημιουργικής Γραφής- ανατρέχοντας στην προσωπική του πορεία: στη στάση του απέναντι σε αυτό το επείσακτο, «εξωτικό» γνωστικό αντικείμενο, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους επιχείρησε να το κοινωνήσει στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Μαρία Ντάβου

Η εκπαιδευτικός και ερευνήτριαθα μοιραστεί το όραμά της για μια εκπαίδευση που θέτει την αβεβαιότητα στο κέντρο του ταξιδιού που μοιράζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί. Γιατί το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία που τη διέπουν αβεβαιότητες, είναι ένα σύνολο από εφησυχασμένους πολίτες. Ο στόχος, λοιπόν, που αναδύεται είναι να μορφωθούν μαθητές ικανοί να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις, ικανοί να αντιστέκονται στον πειρασμό των εύκολων, “εύλογων” απαντήσεων. Μαθητές-συναγωνιστές στην προσπάθεια για μια αλήθεια… αληθινή.

 

Χίλντα Παπαδημητρίου

Η μεταφράστρια και συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου ανεβαίνει στη σκηνή του TEDxPatras 2019 και μοιράζεται τον πλούτο μιας πορείας χαραγμένης πάνω σε τολμηρές επιλογές, με οδοδείκτη «όσα για μας λειτουργούν και προσωπικά μας εκφράζουν». Μοιράζεται όσα έμαθε να παρατηρεί στο γύρω και να αφουγκράζεται στο εντός, καθώς ανακάλυπτε πως η ζωή δεν είναι γραμμική και δε στήνεται πάνω σε βεβαιότητες.

 

AlexFlynn

OAlexFlynn, συγγραφέας και adventurer,θα ανέβει στη σκηνή του TEDxPatras 2019 για να μοιραστεί τη μοναδική του ιστορία, η συνέχεια μιας διάγνωσης έγινε αρχή μιας συναρπαστικής πορείας, που άγγιξε-και συνεχίζει να αγγίζει καθημερινά- τις ζωές πολλών, νοσούντων και μη, συνανθρώπων μας.

 

Ο Γιάννης Αλτανόπουλος,

Curatorτου TEDxPatras, ανέφερε σχετικά: «Το TEDxPatras συμπληρώνει φέτος τα πέντε χρόνια παρουσίας του στον χάρτη των TEDx εκδηλώσεων με δυναμική παρουσία όχι μόνο στη χώρα αλλά και με συμμετοχές σε διεθνείς εκδηλώσεις και πρωτότυπες πρωτοβουλίες. Η διοργάνωση αποτελεί εκδήλωση-θεσμό στην Πάτρα συμβάλλοντας ενεργά στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας ιδεών, διαλόγου και καινοτομίας, ικανή να αποτελέσει καταλύτη για προσωπική ανέλιξη και πηγή έμπνευσης για το Πατραϊκό και όχι μόνο κοινό. Η φετινή διοργάνωση προσεγγίζει την έννοια της Αβεβαιότητας, ως την κρίσιμη κατάσταση κατά τη λήψη αποφάσεων μέσα από αληθινές ιστορίες και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν».

 

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση εισιτηρίων στο 2019.tedxpatras.com. Μείνετε συντονισμένοι για όλα αυτά που προετοιμάζει η ομάδα του TEDxPatrasκαι ακολουθήστε την πορεία αυτή μέσα από τοFacebook, το Twitter και το Instagram.

 

Λίγα λόγια για το TEDxPatras

ToTEDxPatras από τα τέλη του 2014 ξεκίνησε την έντονη παρουσία του στην πόλη της Πάτρας μέσα από τη σύνθεση της ομάδας και τις συνέργειες με φορείς και οργανισμούς για μια κοινή συνεισφορά. Σήμερα, η διοργάνωση εντάσσει την πόλη σε έναν παγκόσμιο χάρτη διεθνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με έμφαση στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Το TEDxPatras υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο σκοπό προσκαλώντας ομιλητές από όλο τον κόσμο να μοιραστούν από τη σκηνή του, την ιδέα ή τις ιδέες τους, την επιτυχημένη πρακτική τους, τη μεθοδολογία ή την τεχνική τους, τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη τους σε ένα πλαίσιο που επιτρέπει τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να ενεργοποιηθούν είτε ατομικά είτε συλλογικά. Σε συνδυασμό με τις κεντρικές ομιλίες, το TEDxPatras στοχεύει στη δικτύωση του κοινού, στη δημιουργία νέων συνεργασιών, στη μεταφορά γνώσης και ιδεών καθώς και στην απόλαυση μιας μοναδικής εμπειρίας.

 

 

Please reload

Featured Posts

Tryfonas Tryfonopoulos The Blind Boxer live

January 13, 2020

1/4
Please reload

Recent Posts

December 2, 2019

November 28, 2019

Please reload

Archive
Please reload