top of page

''Μία Σειρήνα στο Σορέντο'' της Ευδοκίας Νεφέλη


wave 97.4

Με φόντο την κοσμοπολίτικη ακτή του Αμάλφι, και το πανέμορφο Σορέντο, το πρώτο μυθιστόρημα της Ευδοκίας Νεφέλη είναι η συναρπαστική ιστορίαόπου ο έρωτας συναντά το μυστήριο.

Η πρώτη Ελληνίδα συγγραφέας της σειράς Silk, των εκδόσεων Bell παρουσιάζει το βιβλίο της Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 19:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Discover.


Ομιλητές: Ευσταθία Κουλούρη, Χημικός Πανεπιστημίου Πατρών, και

Αναστασία Δημητροπούλου, φιλόλογος – μεταφράστρια


Γνωριμία της Πατρινής συγγραφέως με το κοινό της πόλης της.


Με φόντο την κοσμοπολίτικη ακτή του Αμάλφι και το πανέμορφο Σορέντο, το πρώτο μυθιστόρημα της Ευδοκίας Νεφέλη, ''Μία Σειρήνα στο Σορέντο'', είναι μια συναρπαστική ιστορία όπου ο έρωτας συναντά το μυστήριο.

Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια Θάλεια Γαλάνη δέχεται μια πρόσκληση για να τραγουδήσει σε ένα λαμπερό γκαλά μόδας στην Ιταλία. Η μοίρα θα την οδηγήσει στο πανέμορφο Σορέντο, στη βίλα του επιτυχημένου επιχειρηματία Βιτσέντσο Ντι Νότε – του πιο γοητευτικού άντρα που είχε αντικρίσει ποτέ.

Η ακατανίκητη έλξη που γεννιέται από την πρώτη στιγμή που διασταυρώνονται τα βλέμματά τους υπονομεύει την απόφαση της Θάλειας να μη χαρίσει ξανά την καρδιά της σε κανέναν άντρα. Ο Έντσο, όμως, μαγεμένος από την εκθαμβωτική ομορφιά της, είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Την ίδια στιγμή, ένας αδίστακτος συλλέκτης αρχαίων αντικειμένων και η επιθυμία του να αποκτήσει την πολύτιμη «Σειρήνα», ένα μεγάλης αξίας εύρημα από την εποχή των ταξιδιών του Οδυσσέα στη Μεσόγειο, ταράζουν την ηρεμία στο ηλιόλουστο Σορέντο.

Μόνο εμπόδιο στο δρόμο του είναι δύο Πατρινοί αρχαιολόγοι. Πατέρας και κόρη οργανώνουν ένα σχέδιο για να κρατήσουν τη Σειρήνα μακριά από τα χέρια του, βάζοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, η ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές, τη Θάλεια και τον Έντσο εξελίσσεται παράλληλα και ανεξάρτητα από την ιστορία των δύο αρχαιολόγων και του αγώνα τους να προστατεύσουν τη Σειρήνα από τους αρχαιοκάπηλους. Ο αναγνώστης, λοιπόν, γνωρίζει τους ήρωες και παρακολουθεί λεπτομερώς τα γεγονότα που συμβαίνουν στις ζωές τους, αλλά μαθαίνει επίσης και ''εκ των έσω'' πως αισθάνονται οι ίδιοι για αυτά, ως αποτέλεσμα της αναλυτικής περιγραφής των συναισθημάτων τους από έναν παντογνώστη αφηγητή, δηλαδή από την ίδια τη συγγραφέα. Με αυτό τον τρόπο αποκτά και ο ίδιος έναν ενεργό ρόλο συμμετοχής στα δρώμενα και ένα αίσθημα ταύτισης με τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος. Ερωτεύεται, διστάζει, πληγώνεται και αγωνιά μαζί τους.

Καθώς προχωρούν οι σελίδες του βιβλίου και η μία σκηνή διαδέχεται την άλλη, συναντάμε όλο και περισσότερες ανατροπές και εκπλήξεις οι οποίες συναρπάζουν και καθηλώνουν, με κορύφωση της πλοκής το σημείο όπου έντεχνα η συγγραφέας αποφασίζει να εμπλέξει την εξέλιξη των δύο ιστοριών.

Το βιβλίο της Ευδοκίας Νεφέλη έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός μυθιστορήματος στις κατάλληλες δόσεις. Περιπέτεια, αγωνία, μυστήριο και φυσικά ο έρωτας και η φιλία στην πιο αυθεντική και αληθινή τους μορφή, όπου οι άνθρωποι δε γνωρίζουν διαφορές και το λόγο έχουν μόνο τα συναισθήματα. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία ευχάριστη, μα και συναρπαστική υπόθεση που διατηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο και ακλόνητο, καθ’όλην τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελεί το χαμένο χάρτη του κρυμμένου θησαυρού όλων των ωραίων της ζωής, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ένα βιβλίο που σας καλεί να ακολουθήσετε και εσείς τα βήματα του και να ανακαλύψετε τον απόκρυφο αυτό Παράδεισο του πραγματικού ανθρώπου, της αγάπης, της φιλίας, της κλασσικής Τέχνης, της ομορφιάς και των αγνών αισθημάτων, αλλά παράλληλα, σας παρασύρει σε μία αστυνομική περιπέτεια που εξελίσσεται ταχύτητα, κόβοντας σας την ανάσα.

Απολαύστε το και μάθετε και εσείς τι συμβαίνει τελικά όταν ο έρωτας συναντήσει το μυστήριο στο ηλιόλουστο και μαγευτικό Σορέντο.


Λίγα λόγια για την Ευδοκία


Γεννήθηκε στην Πάτρα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε μεγάλη αγάπη για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία. Λατρεύει τα ταξίδια, ενώ παθιάζεται με τη μουσική, το χορό και το τραγούδι. Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει τοπία εμπνευσμένα από τη φύση της Μεσογείου και έχει αδυναμία στον καλό καφέ και τη σοκολάτα. Την μαγεύουν τα αυγουστιάτικα δειλινά και εκτιμά ιδιαίτερα το καλό σινεμά και το θέατρο. Πέραν των σπουδών της στην ιατρική, η Ευδοκία είναι ένα εργαζόμενο κορίτσι. Το Μια Σειρήνα στο Σορέντο είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, ενώ αυτό τον καιρό ετοιμάζει το επόμενο βιβλίο της.

Archive
bottom of page