top of page

Τουρνουά Stratego OPEN Patras Mar. 2018


wave 97.4

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Patras Stratego Team, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Open, το Σάββατο 24 Μαρτίου στο café Το Νέον. Η ώρα έναρξης των αγώνων θα είναι 11:30 το πρωί.

H Patras Stratego Team έχει αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και γι’αυτό με το Open Patras Mar2018, ευελπιστεί στην εγρήγορση των παικτών της, αλλά και την προσαρμογή νέων παικτών που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Το τουρνουά θα ακολουθήσει τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ISF) και έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι αγώνων της. Ανάλογα με την δυναμικότητα των συμμετοχόντων, θα δημιουργηθούν δύο ξεχωριστές κατηγορίες για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά παιγνίδια.

Πέραν των Πατρινών συμμετοχών που αναμένεται να δηλωθούν, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον και εκτός της πόλης μας, αφού έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Για την οργάνωση του τουρνουά OPEN Patras Mar18, συνέβαλαν σημαντικά το ηλεκτρονικό κατάστημα παιγνιδιών "efantasy.gr", το café "το Νέον", το βιβλιοπωλείο "Το Δόντι", το φωτοτυπικό κέντρο "copy25" και η Ελληνική Ένωση Stratego.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη 22 Μαρτίου, στο τηλέφωνο: 6982221639. Στην σελίδα μας στο facebook: Patras Stratego Team, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός "SUPER B", ο ραδιοφωνικός σταθμός "Wave97.4", το περιοδικό "Τέταρτο", η εφημερίδα "VPRESS", η εφημερίδα "Match Αχαΐας", οι ιστοσελίδες ενημέρωσης "imerisios.gr" και "dytikosaxonas.gr" και η ιστοσελίδα ενημέρωσης εκδηλώσεων "happyweek.gr".

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

Πως ξεκίνησε το Stratego

Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν “L’attaque” και σχεδιάστηκε από την κα Hermance Edan το 1908. Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από τη Jumbo και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από την εταιρία Milton Bradley. Από τότε μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση για την όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας. Εντάσσεται άλλωστε στα Ολυμπιακά αθλήματα μυαλού (Mind games Olympiad).

Κάθε παίκτης ελέγχει ένα στρατό από 40 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που σκοπός τους είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού. Και οι δύο αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο.


Οι ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας παίκτης του Stratego είναι οι εξής:

  1. Τόλμη και ρίσκο

  2. Καλή μνήμη

  3. Ένστικτο και προνοητικότητα

  4. Γρήγορη αντίληψη στις περίπλοκες καταστάσεις

  5. Αποφασιστικότητα ώστε να αξιοποιεί τις ευκαιρίες

  6. Να είναι ικανός να ξεγελάει τον αντίπαλο

  7. Να επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για επίθεση και …

  8. Να είναι γεννημένος Νικητής !


Διακρίσεις της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας:

1η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2014

Archive
bottom of page