top of page

Universe217 ζωντανά στη Πάτρα


wave 97.4 universe2017

Oι Universe 217, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, επιστρέφουν στη Πάτρα για μία ζωντανή εμφάνιση στο Ghetto τη Κυριακή 13 Μαϊου. Στα 12 χρόνια της μέχρι τώρα πορείας τους (τα οποία προσφάτως εορτάστηκαν με την κυκλοφορία του πρώτου τους live DVD/CD με τίτλο "Live"), οι experimental doomsters Universe217 έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα στο χώρο του σκληρού ήχου, διαμορφώνοντας ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος και δείχνοντας πως διαθέτουν ανήσυχο πνεύμα, όντας ένα σχήμα που αρέσκεται στο να προκαλεί διαρκώς τον εαυτό του δημιουργικά. Από το 2005, έχουν χαράξει μία διαρκώς ανοδική πορεία που χαρακτηρίζεται τόσο από τη σταθερή δισκογραφική τους παρουσία (με τέσσερα full-length albums και διάφορα EPs & split 7" singles), όσο και από τις συχνές live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2016, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το album "Change" (σε CD και LP από τη γνωστή στο παγκόσμιο metal underground, γερμανική εταιρεία Ván Records) το οποίο απέσπασε θετικότατες κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή Mουσικό Tύπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν, πέρα από τις καθιερωμένες live εμφανίσεις εντός Ελλάδας, και μία περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη, μαζί με τους Καναδούς heavy / doom metallers Castle, καθώς και να εμφανιστούν σε δύο σημαντικά festivals: το Dark Bombastic Evening στη Ρουμανία (μαζί με ονόματα όπως οι Crippled Black Phoenix, Dødheimsgard, Batushka, In The Woods, Virus, Jess And The Ancient Ones κ.α.) και το ιστορικό Hammer of Doom fest στη Γερμανία (μαζί με τους Saint Vitus, Primordial, Samael, The Skull, Lord Vicar, Antimatter κ.α.). Τα παραπάνω μοιάζουν φυσιολογικά, πλέον, για τους Universe217 που, πάνω απ’ όλα, είναι ένα live συγκρότημα. Πάνω στη σκηνή, ο αυθορμητισμός αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και η μουσική τους αποκτά τις πραγματικές της διαστάσεις: γίνεται πιο έντονη, πιο heavy και πιο συναισθηματική ταυτόχρονα, ενώ τα τραγούδια τους όχι απλώς διαφοροποιούνται σε σχέση με τις studio εκτελέσεις τους αλλά σχεδόν μεταμορφώνονται, αναλόγως με τις διαθέσεις του συγκροτήματος. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν παρευρεθεί στις ζωντανές εμφανίσεις των Universe217, κι έρχεται τώρα να το επιβεβαιώσει, γι’ άλλη μία φορά, αυτή η νέα τους κυκλοφορία. Έχοντας, λοιπόν, αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες ως συγκρότημα και ως δημιουργική οντότητα, οι Universe217 ανεβαίνουν στη σκηνή του Ghetto, τη Κυριακή 13 Μαϊου, πραγματοποιώντας ένα μικρό διάλειμμα από τη δημιουργία του υλικού για την επερχόμενη πλήρη κυκλοφορία τους, και παραμένοντας –όπως πάντα- συνεπείς και πιστοί στο συναυλιακό κομμάτι, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ύπαρξής τους.

Ephemeral Echoes Bio Οι Ephemeral Echoes είναι ένα ατμοσφαιρικό post rock συγκρότημα από την Πάτρα. Δημιουργήθηκαν από τον Χρήστο Γρηγορίου και τον Αλέξανδρο Τζαμαλή το 2016. Για δύο συνεχόμενα χρόνια επικεντρώθηκαν στην ηχογράφηση υλικού, έως ότου δημιούργησαν έναν ήχο που απεικονίζει την αναζήτηση, την θλίψη, τον πόνο και το ξέσπασμα μέσα από ατμοσφαιρικά βουβά Post μονοπάτια. Το 2018 εδραιώθηκαν στην μπάντα ο Σταύρος Μιχαηλίδης στα ντράμς, ο Θοδωρής Δασκαλόπουλος στο μπάσο και ο Δήμος Κόντος στο Synthesizer, οι οποίοι έδωσαν σάρκα και οστά στα κομμάτια. Σήμερα οι Ephemeral Echoes έχοντας full line up, βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας το πρώτο τους EP με τίτλο ¨Ephemeral Echoes¨, ενώ παράλληλα ξεκινούν το ταξίδι τους στην live μουσική σκηνή.

Στo Ghetto (Ευμήλου 8, Πάτρα) Κυριακή 13 Μαϊου Πόρτες: 21:00 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: • 6€ (προπώληση) • 9€ (ταμείο) ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: • Ονήσιμον Art Cafe (Ρήγα Φεραίου 145 και Γούναρη, τηλ.: 2610276688) • Discover Bookstore (Πατρέως 30, τηλ.: 2610624916)

Archive
bottom of page